UPDATE: coronamaatregelen na de paasvakantie

Beste ouder,

Hopelijk kan je wat genieten van de rust in de paasvakantie.

De nationale veiligheidsraad heeft beslist dat de lessen nog opgeschort blijven tot en met 3 mei 2020.

De school zal opnieuw noodopvang voorzien voor gezonde kinderen van wie de ouders een job in een cruciale sector (zorg, veiligheid, voedingsnijverheid, distributie …) uitoefenen.

Het principe blijft dus: ouders die thuiswerken, vangen hun kind thuis op.
Mogen wij nogmaals vragen om zieke kinderen thuis te houden? Ook als een inwonend gezinslid ziek is, mag je kind niet naar de opvang komen, ook als het kind zelf geen symptomen heeft.

Je kan je kind inschrijven via volgende link:

https://docs.google.com/forms/d/1kmd8sZy1rFoBhvSTEaoqD5QdmrAFZZHvyrtHPyNZtNs/edit

Via deze weg willen we je meer informatie geven over het verdere verloop van de lessen.

Op donderdag 16 en vrijdag 17 april kan je tussen 9u en 16u, de materialen die de leerlingen nodig hebben na de paasvakantie afhalen op school.

De materialen van de lagere school zullen per klas voor je klaar staan op de leerkrachtenparking vooraan aan de school.

  • Donderdag 16 april: alleen leerlingen van L1, L2, L3A, L4A.
  • Vrijdag 17 april : L1, L2, L3, L4A en L5.

Je kan de parking betreden via de poort aan de kant van de Dorpstraat. Gelieve niet door de school te lopen en de wagen te parkeren op de parking van de Vlieg-In of achter de sporthal.

Ook voor enkele klassen van de kleuterschool hebben de juffen kleurplaten, werkblaadjes e.d. voorzien.  Deze materialen zullen, per klas voor je klaar staan aan de refter op donderdag 16 april en op vrijdag 17 april van 9u tot 16u.

Je kan de school betreden via de groene poort, aan de sporthal. Gelieve de school langs dezelfde weg te verlaten en voldoende afstand te bewaren.

De leerlingen van volgende klassen hebben alle materialen reeds gekregen: L4B, L6A en L6B. Zij moeten dus geen materialen meer komen halen.

De leerkrachten hebben voor de paasvakantie werkbundels aan de leerlingen gegeven. De ingevulde bundels mogen teruggebracht worden, hiervoor zal een doos klaarstaan op de tafel van de klas.

Gelieve de school langs dezelfde weg te verlaten en voldoende afstand te bewaren.

Verder kunnen we melden dat alle uitstappen zijn afgelast tot en met 3 mei 2020 en dat meerdaagse uitstappen verboden zijn tot en met 30 juni.  Onze zeeklassen voor L3 en L4 zullen dit schooljaar niet doorgaan.  Meer informatie hierover volgt later.

Wat leert je kind na de paasvakantie?

Je kind krijgt nieuwe leerstof om thuis of in de opvang te leren.

De leraar herhaalt die leerstof in de klas, zodra de scholen weer opengaan.

Hoelang werkt je kind thuis voor school?

3 tot maximaal 4 uur per dag.   Dit is afhankelijk van de leeftijd van je kind en het leertempo.

Hoe kan jij je kind helpen?

  • Vraag of je kind alles begrijpt. Kijk of het alleen kan verder werken. Blijf in de buurt om vragen te beantwoorden. Je hoeft niet zelf les te geven.
  • Help maximaal 2 uur per week mee met taken.
  • Maak een plan met vaste momenten voor schoolwerk. Een voorbeeld: je kind werkt elke weekdag voor school van 10 uur tot 12 uur en van 14 uur tot ten laatste 16 uur. Op andere momenten mag je kind lezen, sporten, spelen, met vrienden chatten … Dat geeft je kind rust en structuur.
  • Vindt je kind het moeilijk om thuis te leren? Neem contact op met de klasleraar of klastitularis. Samen kunnen jullie oplossingen bespreken.

Wat doet de school?

  • De school bekijkt welke nieuwe leerstof je kind nodig heeft voor het volgende schooljaar.
  • De school laat je weten wanneer er lessen via de computer plaatsvinden. Je krijgt op maandag een weekschema waarin staat wanneer je vragen kan stellen aan de leerkracht.
  • De school laat je weten hoe goed jouw kind de leerstof leert. Je kind maakt dan een toets of doet mee met een quiz.
  • De school moet ervoor zorgen dat elke leerling kan blijven leren. Enkele voorbeelden: je kind moet ook kunnen leren in de opvang. Is er geen computer beschikbaar? Laat dit weten aan de directie ( info@gbsleefdaal.be ) Zij kijkt samen met jou hoe ze de leerstof dan kunnen aanbieden.

We weten dat deze situatie niet gemakkelijk is. Daarom willen we jou bedanken om vol te houden.

Leren is belangrijk. Maar ieders gezondheid is nog belangrijker. Daarom proberen we jou en je kind zo goed mogelijk te begeleiden de volgende weken.

Meer informatie  

Wil je meer weten over thuis nieuwe leerstof leren? Dat vind je op de website van Onderwijs Vlaanderen.

Met vragen kan je steeds bij de klasleerkracht, de zorgcoördinatoren (hanna.belmans@gbsleefdaal.school en ella.vanloock@gbsleefdaal.school ) of de directie ( info@gbsleefdaal.be ) terecht.

We hopen dat iedereen gezond blijft en we hopen vooral om jullie allemaal snel terug te zien.

Met vriendelijke groeten,

Het leerkrachtenteam van GBS Leefdaal

Nele Verhellen, directie

Je kan de brief aan de ouders hier downloaden: Update 15 april 2020